Hogyan kezdtem programozniTörténetek programozóktól

Dörner Norbert története

2019. May 01.
A programozás és a számítástechnika számomra mindig is egy érdekes terület volt, de nem vezetett egyenes út erre a pályára.

Középiskolás koromban kaptam az első számítógépem, egy 486–ost, ami már akkor sem volt egy friss darab, de nagy érdeklődéssel kezdtem használni és minden felhasználói ismeretet igyekeztem magamba szívni.

Később közgazdászként diplomáztam 2008-ban a gazdasági válság kezdetekor, emiatt nem volt könnyű munkát találni friss diplomásként. Sok mindennel foglalkoztam mire közelebb kerültem a fejlesztés világához. Az online marketing – keresőoptimalizálási munkám volt az, ami rávezetett, hogy hasznos és érdekes lenne megtanulni a webfejlesztést, mert megkönnyítené a munkámat. Közben figyelemmel kísértem a gazdasági híreket is és láttam, hogy nagy kereslet van a munkaerőpiacon a programozókra.

Elkezdtem magamtól tanulni a programozást az interneten fellelhető ingyenes anyagokból, az alapokat sikerült megtanulni, de hiányzott az, hogy végigvezessen a tananyag az alapoktól a haladó szintig, és elkezdtem keresni egy programozó tanfolyamot. A miskolci Codecoolt találtam a számomra legmegfelelőbbnek, mert viszonylag hamar meg lehet tanulni a programozást és a tanfolyam végén állást is garantáltak.

A Codecoolban tanulni nem volt könnyű, de megérte belefektetni az energiát, a mentorok segítettek a felkészülésben, és valóban sikerült álláshoz jutni a tanfolyam végén. Amikor ezeket a sorokat írom, egy fél éve dolgozom a miskolci Evosoft irodájában, ahol egy jó csapatba kerültem és sok új dolgot tanultam.
Dörner Norbert Szerviz mérnökEvosoft Hungary Kft.
Like ikon
5 ember kedveli
Facebook ikon Twitter ikon Google+ ikon
Másik sztorit kérek Írd le a saját sztorid!