Hogyan kezdtem programozniTörténetek programozóktól

Nagy Gábor története

2018. July 23.
Sokat töprengtem, hogy miben különbözhet az én történetem, mint a legtöbb fejlesztőé, ezért jópár sztorit elolvastam ezen az oldalon, több nagyon hasonlóval találkoztam, sőt ez a szösszenet is nyomokban közös motívumokat tartalmaz!
Magamat a COCOM-lista generáció tagjai közé sorolnám, azaz nem kaptuk készen az informatikai eszközöket, nekünk még meg kellett küzdeni minden processzor-időért.
Ami picit egyedi nálam, hogy én már kilenc évesen a nyolcvanas évek derekán elhatároztam, hogy számítógép programozó leszek, és mivel a szüleink a számítógépet akkoriban sehogy se tudták megérteni, gyerekkori szeszélyként kezelték törekvésem. Hamarosan valami csoda folytán beszerzett az iskola pár darab Commodore Plus/4-et, és elindult a számítástechnika szakkör. Sajnos hivatalosan oda se jutottam be, mert vagy nem hittek bennem a tanárok sem, vagy pedig az akkori kor követelménye szerint, a szüleim nem voltak diplomás professzorok, mint a többi szakkörös gyerekeknek. Mint jó katolikus meg fogom gyónni azt is, hogy a szakkörvezetőt hazugsággal vezettem félre, és váltam vezető tagjává a csoportnak.
Ezek után felpörgött informatikus karrierem, azaz mint ahogy sok öreg róka, kaptam egy Commodore 64-et, amin hamar meguntam a játékokat, és elkezdtem angol nyelvű könyvből a Basic-et, majd a korlátokat felismerve gépikódot tanulni. Középiskolában kiemelt számítástechnika osztályba kerültem, ahol megemlíteném tanáromat Györfi Pétert, akinek köszönhetően tanulás nélkül abszolváltam az egyetemi követelményeket… Lehetne még ezt tovább írni, de kitaláljátok, hogy az első pár munkahely után megtaláltam a helyemet a szakmában, és mint minden fejlesztő a hatalmas IT lufiban, degeszre keresem magam, kihasználva a computer-laikusokat. Majd ezt is meg fogom gyónni… egyszer!
Szóval ez volt az én pici történetemnek a kivonata, amiből az a csöpögős közhely vonható le, hogy ha mások nem bíznak benned, te akkor is bízz önmagadban!
Nagy Gábor Fejlesztési vezetőFinastra Hungary Kft
Like ikon
3 ember kedveli
Facebook ikon Twitter ikon Google+ ikon
Másik sztorit kérek Írd le a saját sztorid!