Hogyan kezdtem programozniTörténetek programozóktól

Richárd mhmxs Kovács története

2015. November 11.
A programozás elég korán érdekelni kezdett. 13 éves lehettem, amikor szüleim vállalkozásának írtam egy raktárnyilvántartó programot C64-re, ami floppyra perzisztálta az adatokat. Utólag triviálisan hangzik, de akkoriban nem hemzsegtek a tutorialok az iskola könyvtárában. Bár a szoftver sosem érte meg az éles bevetést (az adatrögzítésen bukott meg a történet), kinyomtattam, hogy meglegyen.

Majd 10 évvel később egy térdműtét hónapokra ágyba kényszerített, és gondoltam eljött az ideje, hogy kezdjek valamit az életemmel, így elkezdtem LAMPot tanulni. Mire felépültem, már besegítettem egy helyi kis web labornak, majd észre sem vettem, és Budapesten megszereztem életem első teljes idős programozói állását. Része voltam a magyarországi Open Laszlo forradalomnak :D, majd hamarosan az ország egyik vezető ingatlanos portáljának vezető fejlesztője lettem. Na nem feltétlen a szakmai tapasztalatom miatt, egyszerűen mindenki más lelépett, aki kompetens lett volna. Mivel mindig is vonzott a Java világa, pár év után beleástam magam, majd elkezdtem pilot projektekben használni az Enterprájsz Jávát. Annyira megtetszett a dolog, hogy azóta is elsősorban ezen a területen dolgozom, hobbiból pedig különböző nyílt forrású projektekben segédkezem, és igyekszem a közösség hasznos tagja lenni.

Jelenleg a világ egyik vezető Big Data megoldását szállító cégénél „dolgozom” egy nyílt forrású projekten (Cloudbreak), és egy pillanatra sem bántam meg, hogy ezt a pályát választottam. #opensource #linux #java ezek (még) mindig megdobogtatják a szívem, és van szerencsém időm nagy részét ezekkel tölteni.
Richárd mhmxs Kovács DevOps mérnökHortonworks
Like ikon
3 ember kedveli
Facebook ikon Twitter ikon Google+ ikon
Másik sztorit kérek Írd le a saját sztorid!