Hogyan kezdtem programozniTörténetek programozóktól

Barcsay Erik története

2015. November 26.
Az első gépemet viszonylag későn, 15 évesen vettem, nyári munkán szerzett pénzből, amelyhez édesanyám pótolt hozzá nem keveset. Mindaddig nem engedhettük meg magunknak a beruházást.

Nagyjából 10 éves lehettem, amikor az általános iskolám létrehozott egy számítástechnika termet és szakkört, onnantól kezdve elég sok időt töltöttem ott. Mivel a teremben korlátozott idő állt a rendelkezésemre, otthon négyzetrácsos füzetbe írtam a BASIC kódot, amit bepötyögtem a teremben található C64-ek egyikébe. Néhány barátomnak már volt otthon gépe, főleg játszottak rajta, de néha voltak olyan türelmesek és megengedték, hogy a füzetemből náluk gépeljem be a programokat. Voltak kazettáim, amelyekre mindent lementettem, még talán most is megvannak valahol. :)

Amikor a suli szerzett IBM XT-ket, akkor jött a Pascal, később a középiskolában pedig a Delphi, az Assembly és más nyelvek. ´97-ben, az első Sulinet diáktáborban szerettem bele a web-be, onnantól kezdve szinte kizárólag ezzel foglalkozom. Egyébként a középiskolában Huszy barátommal rendszergazdák voltunk, most pedig üzlettársak vagyunk a BIG FISH-ben.
Barcsay Erik CEOBIG FISH
Like ikon
9 ember kedveli
Facebook ikon Twitter ikon Google+ ikon
Másik sztorit kérek Írd le a saját sztorid!