Hogyan kezdtem programozniTörténetek programozóktól

Bordás Sándor/bordi története

2015. April 28.
Viszonylag későn, 10 éves korom körül láttam először számítógépet (C64), de akkor még csak csodáltam, hogy milyen jó lenne játszani azzal a „Wizard of Wor” valamivel. A technika iránti éhségemet akkoriban mindenféle elektromos (elektronikus) dolog szét és (néha) összeszerelésével töltöttem.

Két év múlva hozta össze az öregem az első gépemet, egy C16-ot. Mivel nagyon kevés játék volt hozzá, viszont volt egy jó kis BASIC könyvem, szinte azonnal programozni kezdtem. Egy körökre osztott stratégiai játékot írtam és nagyon gyorsan elértem a 12K RAM végére, ez pedig jó ürügyet szolgáltatott hogy kikönyörögjek egy 64K-s bővítést. A RAM csak telt, sprite-ok híján a karakterkészlet átírása maradt ($D000???), kis zene is volt, majd újra elfogyott a tár. :) Soha nem fejeztem be és kicsit kedvemet is szegte egy időre. Maradt a játék a haverok C64-én, Amigáján.

Egy-két év múlva a középiskolában találkoztam PC-vel, majd sajátom is lett, amiben már volt tengernyi RAM! ;) A korai BASIC ismereteknek hála könnyen jött a Pascal, C stb… Több mint 20 éve írom a kódot, a mai napig fejlesztőként dolgozom (soha nem csináltam mást).
Bordás Sándor/bordi fejlesztőBankzee
Like ikon
5 ember kedveli
Facebook ikon Twitter ikon Google+ ikon
Másik sztorit kérek Írd le a saját sztorid!