Hogyan kezdtem programozniTörténetek programozóktól

Horváth Sándor története

2015. November 22.
A programozással először a szakközépiskolában találkoztam. Egy informatika órán érdekességképpen kipróbáltuk a BASIC alapparancsait, ez rögtön felcsigázott, de mivel akkor otthon nem volt számítógépünk, máshogyan kellett kiélnem ezt a fajta kíváncsiságomat :).

Volt egy barna vonalas füzetem, aminek beszámoztam a sorait, és programokat írtam, utána pedig fejben végigmentem a sorokon és elképzeltem mi történne ha ezek lefutnának. Sajnos azt a mai napig nem tudom, hogy jók voltak ezek a „programok″, mivel a füzetem már elkallódott így valószínűleg már nem is fogom megtudni.

Az érettségi után tartottam egy kis szünetet a tanulás terén. Elmentem dolgozni, és összekapartam az első számítógépemre a pénzt. Mikor ez megvolt jelentkeztem egy számítástechnikai-rendszerprogramozó elnevezésű képzésre, ami elég jó alapokat adott.

Azóta eltelt már több mint 10 év, és rengeteg jó élményem volt a programozással kapcsolatban. Sok nyelvet kipróbáltam. Az első a Turbo Pascal volt, utána Delphi, Visual Basic, C++, C#, PHP, Python és volt amikkel komolyabban is foglalkoztam.

Jelenleg sajnos a kódolásra nem sok időm van, de sikerült az informatika közelében maradnom. Sokféle munkát végeztem már életemben. Volt több olyan is, aminek nem volt köze számítógépekhez, viszont az hogy annak idején megtanultam „programozóként gondolkozni”, minden területen nagy segítséget jelent.
Horváth Sándor szabadúszóITZen
Like ikon
8 ember kedveli
Facebook ikon Twitter ikon Google+ ikon
Másik sztorit kérek Írd le a saját sztorid!